Τα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας με πρόταση της ελληνικής προεδρίας

Τα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας με πρόταση της ελληνικής προεδρίας.

«Μπαίνει αύριο για συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. το ζήτημα της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένων) σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Και δυστυχώς η πρόταση αυτή προωθείται από μια Ελληνική Προεδρία, ένα από τα λίγα κράτη -μέλη της Ε.Ε. που ήταν παραδοσιακά αντίθετο στα μεταλλαγμένα . 

Η κατάπτυστη αυτή πρόταση δημιουργεί σοβαρό θέμα ουσίας αλλά και κύρους για τη χώρα μας, αφού φαίνεται ότι υπαγορεύτηκε στην Ελληνική πλευρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτω από κρυφές διαβουλεύσες και πιέσεις. Την ίδια βέβαια στιγμή μαθαίνουμε κιόλας ότι η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόταση που έφερε στο τραπέζι την οποία μάλιστα βαφτίζει «Συμβιβαστική Πρόταση για τα Γενετικά Τροποποιημένα». 
Είναι να απορεί κανείς για το τι είδους συμβιβασμό εννοούν ότι πέτυχαν οι φωστήρες στο ΥΠΕΚΑ ;
Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει πόση ζημιά προκαλούν με την πρωτοφανή στα χρονικά επιπόλαιη αυτή ενέργεια;
Αλήθεια αν εγκριθεί η πρόταση της Ελληνικής Προεδρίας και παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του 2014, ποια θέση θα πάρουν οι Κυβερνητικοί Ευρωβουλευτές αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων; Θα ψηφίσουν κατά βούληση ή θα ακολουθήσουν την γραμμή των μεγάλων Ευρωπαϊκών κομματικών συνασπισμών;»

Βαγγέλης Αποστόλου
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας
Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης
 και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Νεότερη Παλαιότερη