Γη & Αγρός

_Γη&Αγρός

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Πουρές πατάτας με πανσέτα και blue cheese

Πουρές πατάτας με πανσέτα και blue cheese
ΥΛΙΚΑ

5 πατάτες

90 γρ. πανσέτα

90 γρ. τυρί κρέμα

120 ml. γάλα

200 γρ. ξινόγαλο

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Αλάτι 1 κ.γ.

110 γρ. blue cheese θρυμματισμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πανσέτα. Την τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και τη σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.

Βάζουμε τις πατάτες στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξινόγαλο, το γάλα, το βούτυρο και αλάτι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Τοποθετούμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την  πανσέτα και το blue cheese και σερβίρουμε.
http://www.typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια