Το Ρόδο της Ιεριχούς

Ότι θέλατε να ξέρετε για το Ρόδο της Ιεριχούς

Το Ρόδο της Ιεριχούς, ή  Φυτό της Νεκρανάστασης (Selaginella lepidophylla) είναι ένα από τα πιο γνωστά ενεργειακά φυτά, συνδεμένο με την χριστιανική παράδοση αλλά και με το Feng Shui.

Το φυτό αυτό συναντιέται στις ερήμους, όπου είναι και το φυσικό του περιβάλλον και έχει αξιοθαύμαστες ιδιότητες.

Όταν οι συνθήκες για να ευδοκιμήσει το φυτό, δεν είναι πλέον φιλικές (έλλειψη νερού), μαζεύει τις ρίζες του και τα κλαδιά του, γίνετε μια ξερή καφετιά μπάλα και αφήνεται στον άνεμο. Έχει τη χαρακτηριστική ικανότητα να επιβιώνει για χρόνια σ' αυτήν την κατάσταση μέχρι να ξαναζωντανέψει και να πρασινίσει με λίγο νερό. Αφού πρασινίσει, θα επιστρέψει ξανά στην προηγούμενη αποξηραμένη κατάσταση μόλις εξαντληθεί η παροχή νερού. Ο κύκλος αυτός μπορεί να επαναλαμβάνεται για χρόνια.

Το Ρόδο της Ιεριχούς, είναι πολύτιμο φυλακτό σε πολλές παραδόσεις. Το έθιμο του Ρόδου της Ιεριχούς που ανθίζει κάθε χρόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων, είναι διάσημο στις Χριστιανικές αναφορές της δυτικής Εκκλησίας, σαν σύμβολο της Παρθένου Μαρίας.

Επίσης χρησιμοποιείται στα τελετουργικά των βουντού και της Cuban santeria για να επιφέρει αγάπη, τύχη και χρήματα. Όταν δοθεί σε κάποιον ως δώρο ή βρεθεί με κάποιο τρόπο στα χέρια του θεωρείται ότι απορροφά την αρνητική ενέργεια.  Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι που το φιλοξενεί.

Αποτελεί φυσικό ιονιστή και απορροφά τον καπνό από τα τσιγάρα, όπως και την ακτινοβολία της τηλεόρασης, του υπολογιστή κτλ. Το νερό στο οποίο θα βουτήξουμε το ξηρό ρόδο, ώστε να ανοίξει, ανακουφίζει από δερματικές παθήσεις, όπως κνησμός, εκζέματα, κοκκινίλες κλπ. όταν το φέρουμε σε απευθείας επαφή με το δέρμα. Κλειστό τοποθετείται σε ντουλάπες γιατί είναι σκοροκτόνο.

Το Ρόδο της Ιεριχούς θεωρείται γενικά σύμβολο εξαιρετικής καλοτυχίας, ενώ μάλιστα λέγεται ότι η ευχή που θα κάνεις κάθε φορά που το ανοίγεις, πραγματοποιείται. Φέρνει την αρμονία την γαλήνη και την ευτυχία στο σπίτι η στην επιχείρησή μας, φέρνει την αγάπη στην ζωή μας, τον έρωτα και το χρήμα. Πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν για γονιμότητα.




Πηγή: www.valentine.gr

LamiaTimes.gr

-->
Νεότερη Παλαιότερη