Κρήτη Θερμότητα από χαρούπια!

Παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας από χαρούπια με μικροβιακές και ηλεκτροχημικές διεργασίες. Παραγωγή συσσωματωμάτων ξύλου (πέλετς), με βάση το ελαιοπυρηνόξυλο, τα ελαιοκλαδέματα και το πριονίδι. Ξήρανση της λάσπης των βιολογικών καθαρισμών μόνο με ηλιακή ενέργεια.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα διαφόρων ερευνητικών προσπαθειών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, για τα οποία έχει λάβει και σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ανοίγουν νέους δρόμους στον τομέα της καινοτομίας και πλέον ζητούμενο είναι να υπάρξει ικανοποιητική διασύνδεση με τον επιχειρηματικό κλάδο προκειμένου οι συγκεκριμένες εφαρμογές καθώς και άλλες να υλοποιηθούν, σε μεγάλη κλίμακα, στην πράξη.

Ορισμένα από τα αποτελέσματα των ερευνητικών προσπαθειών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης παρουσίασε ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Ιδρύματος Γιάννης Βουρδουμπάς, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας ερευνητών - συνεργαζόμενων επιχειρηματιών στο πλαίσιο προγράμματος ενθάρρυνσης και υποστήριξης Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων για έρευνα και ανάπτυξη (έργο R&D Industry), που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ




->
Νεότερη Παλαιότερη