Οι ακριβότεροι καφέδες στον κόσμο!

ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 
 ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΑΦΕ, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! 


 Ινδονησία kopi



luwak 



250 ευρώ το κιλό



Ο καφές ΚOPI Luwak παρασκευάζεται από κόκκους καφέ οι οποίοι έχουν προηγουμένως φαγωθεί από ένα είδος αιλουροειδούς που ζει στην περιοχή, το palm civet, το οποίο, με την οξεία αίσθηση όσφρησης που διαθέτει, επιλέγει τους πιο εκλεκτούς. Η διαδικασία της πέψης αφαιρεί το φλοιό και οι κόκκοι, οι οποίοι λέγεται ότι γλυκαίνουν εξαιτίας της εν λόγω διαδικασίας, μαζεύονται ένας ένας από το έδαφος της ζούγκλας.


Hacienda La Esmeralda



Boquete, Panama



164 ευρώ το κιλό


Ο συγκεκριμένος καφές πραγματοποίησε ρεκόρ online δημοπρασίας, όταν πωλήθηκε προς 80 ευρώ το κιλό, άψητος, στις 30 Μαΐου 2006. Καλλιεργούμενος στη σκιά αιωνόβιων δέντρων γκουάβα, ο Hacienda La Esmeralda είναι παγκοσμίως γνωστός για τη γεύση και το άρωμά του. Τον περασμένο Απρίλιο κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό "Best of Panama" με σκορ 94,6 στα 100.


Island of St. Helena Coffee Company



Αγία Ελένη



124 ευρώ το κιλό


Ο exclusive αυτός καφές καλλιεργείται στο νησί της Αγίας Ελένης, σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα από την αφρικανική ακτή. Προερχόμενος από μια ποικιλία της Υεμένης, που μεταφέρθηκε εδώ το 1730, χρωστάει μεγάλο μέρος της φήμης του στο Ναπολέων Βοναπάρτη, ο οποίος επαίνεσε τη συγκεκριμένη ποικιλία κατά την εξορία του στο νησί. Η εξαγωγή του είχε σταματήσει για περισσότερο από έναν αιώνα, μέχρι την αρχή της δεκαετίας του 90, οπότε και ξανάρχισε, με πρωτοβουλία του David R. Henry. Η παραγωγή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (περίπου 12 τόνοι το χρόνο) και, βέβαια, η ζήτηση είναι υψηλότατη.


El Injerto



Huehuetenango, Γουατεμάλα



40 ευρώ το κιλό στη δημοπρασία


Ο El Injerto καλλιεργείται και παρασκευάζεται ειδικά για τη δημοπρασία Cup of Excellence, στην περιοχή Huehuetenango της Γουατεμάλα. Πρόσφατα κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο Cup of Excellence του 2006. Πιθανολογείται ότι, αφού ψηθεί, μπορεί να αγγίξει τα 80 ευρώ το κιλό.


Fazenda Santa Ines



Minas Gerais, Βραζιλία



80 ευρώ το κιλό στη δημοπρασία


Με το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία του Cup of Excellence, ο Santa Ines αγγίζει το 95,85 στα 100. Μόνο 12 κούτες των 60 κιλών διατέθηκαν στη δημοπρασία, οι οποίες αγοράστηκαν από το Caffe Artigiano, μια καφετέρια στον Καναδά, και δύο Αυστραλούς παραγωγούς. Ο Santa Ines διατίθεται μόνο στο Caffe Artigiano και σε λίγα εξειδικευμένα μαγαζιά ανά τον κόσμο.


Blue Mountain



Wallenford Estate, Τζαμάικα



78 ευρώ το κιλό


Καφές με μεγάλη φήμη, ο Blue Mountain της Τζαμάικα χαρακτηρίζεται από την πολύχρονη ιστορία του, τις υψηλές τιμές και την ποιότητα που ποικίλλει. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές απομιμήσεις που φέρουν το όνομα Jamaica Blue Mountain &ο καφές " Jamaica Blue Mountain style" και ο "Jamaica Blue Mountain Blend" περιέχουν ελάχιστο έως καθόλου αυθεντικό προϊόν. Ο αυθεντικός Blue Mountain ξεχωρίζει για την ελαφριά γεύση και το άρωμά του. Περίπου το 85% της παραγωγής εξάγεται στην Ιαπωνία.

Los Planes


Citala, El Salvador



64 ευρώ το κιλό


Ο συγκεκριμένος καφές από το El Salvador κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Cup of Excellence του 2006, με σκορ 93,52 στα 100. Προς το παρόν δε διατίθεται στους καταναλωτές.

Kona


Χαβάη



54 ευρώ το κιλό


Στα τέλη της δεκαετίας του 1820, οι Βρετανοί εισήγαγαν βραζιλιάνικα δέντρα του καφέ στο ηφαιστειακό έδαφος και το ιδανικό κλίμα της Kona. Οι αυθεντικοί κόκκοι Kona αναγνωρίζονται από την καθαρή, ευχάριστη, ελαφριά γεύση τους. Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για ένα διφορούμενο καφέ, εξαιτίας της υψηλής τιμής του και του σκανδάλου που δημιουργήθηκε όταν μη αυθεντικοί κόκκοι εξήχθησαν ως Kona.

Yauco Selecto AA


Πουέρτο Ρίκο



36 ευρώ το κιλό


Ο καφές από την περιοχή Yauco του Πουέρτο Ρίκο αποτελούσε το πρότυπο που πολλές χώρες προσπάθησαν να μιμηθούν έως το 1890. Καλλιεργούμενος στα νοτιοδυτικά βουνά του νησιού, ο "νησιώτικος" αυτός καφές χαρακτηρίζεται από την ήπια γεύση του. Η τιμή καθορίζεται ανάλογα με την παραγωγή και τη διαθεσιμότητα.

Fazenda Sao Benedito


Minas Gerias, Βραζιλία



34 ευρώ το κιλό


Οι βραζιλιάνικοι καφέδες είναι γνωστοί για τη γλυκόπικρη, σοκολατένια γεύση τους. Ο Fazenda Sao Benedito είναι μέρος του group Sertao, μιας οικογενειακής επιχείρησης παραγωγών καφέ στα νότια της πολιτείας Minas Gerias. Η συγκεκριμένη επιχείρηση παρήγαγε δέκα από τους 36 καφέδες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις του Cup of Excellence το 2005.




-->
Νεότερη Παλαιότερη