"Ανάγκη εκκλησιοποιήσεως της ζωής μας"

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Τέταρτη 21 Νοεμβρίου η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρέστησαν δε ο Στρατηγός Διοικητής της ΜΕΡΥΠ Κωνσταντίνος Βλάχος με τους επιτελείς του, οι Διοικητές των Στρατοπέδων και ολόκληρo το Σώμα Στρατού Φθιώτιδος.


Επίσης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Μπέτσιος, ο Δήμαρχος Λαμιεών κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Πρόεδος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Φώσκολος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Νικόλαος Ντίτσας και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη εκκλησιαστικοποίησης της ζωής μας, καθότι η διαπίστωση είναι απογοητευτική. Η κοινωνία δυστυχώς έχει απεκκλησιοποιηθεί και δεν πορεύεται όπως παλαιότερα που η εκκλησιαστική ζωή ήταν η καθημερινή της ζωή, ο Ναός ήταν το κέντρο πέριξ του οποίου εκινούντο και ζούσε η κοινωνία και η κατά Θεόν μόρφωση ήταν η παιδεία του Γένους.

Ανάγκη είναι να επανέλθουμε σε εκείνα που εκκλησιοποιούν, δηλαδή ενώνουν το Θεό με τον άνθρωπο και τους ανθρώπους μεταξύ τους. Αυτή είναι η απάντηση στην τρέχουσα κρίση. Να θέσουμε θεμέλια με κύριο κορμό το εκκλησιαστικό ήθος και την κατά Θεόν ανατροφή των προσώπων.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Στρατηγό, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες που παρίσταντο να έχουν μόνιμη την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και να μένουν επί των επάλξεων του εθνικού χρέους, υπερασπιζόμενοι προαιώνιες αξίες της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Τσολιά στην Πλατεία Πάρκου.

Ακολούθως ο Στρατηγός παρέθεσε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Λαμίας, στην οποία παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαο,ς όπου είχε μια ωραία επικοινωνία με παλαιούς και νέους αξιωματικούς και με άλλους φορείς του Νομού.



-->
Νεότερη Παλαιότερη