Κρασί και τσικουδιά στα ράφια αγορών της Ευρώπης


 Παρά τις τρικλοποδιές που δέχτηκε από το ψυ διευκολύνει και να βοηθά τις επενδύσεις τις απομακρύνει», ένας νέος επιχειρηματίας στο χωριό Καλή Συκιά νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου, ο Πέτρος Ζουμπεράκης, όχι μόνο κατάφερε να ορθοποδήσει αλλά και να ανοίξει τα φτερά του σε χώρες του εξωτερικού. Σήμερα τα προϊόντα των αγροτικών επιχειρήσεών του εξάγονται σε πέντε χώρες της Ευρώπης και να ετοιμάζονται να μπουν και στα ράφια εμπορικών επιχειρήσεων της χοφθόρο γραφειοκρατικό σύστημα που «αντί ναΑμερικής και του Καναδά…


Η επιχείρηση του Πέτρου Ζουμπεράκη (παραδοσιακό οινοποιείο, τυποποίηση) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1996 και είναι μια πλήρης καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, που περιλαμβάνει καλλιέργεια αμπελώνων, μεταποίηση και εμπορία προϊόντων οίνου, τσικουδιάς, ξυδιού κ.ά.

Καλλιεργούνται με βιολογικούς τρόπους  στις πλαγιές του ιστορικού βουνού «Κρυονερίτης» 65 στρέμματα αμπελώνων και με τους συνεργαζόμενους αμπελουργούς η έκταση ανέρχεται στα 150 στρέμματα. Ελέγχονται και πιστοποιούνται από την Εταιρεία Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

κρασί ζουμπεράκης αγροτικές επιχειρήσεις αποστακτήριο κρασί ζουμπεράκης αγροτικές επιχειρήσεις αποστακτήριο

Συμφερόντων της οικογένειας είναι και το ποτοποιείο και η  βιοτεχνία απόσταξης «Κυριάκος Π. Ζουμπεράκης και Σια ΕΕΕ», που δραστηριοποιείται  στην απόσταξη, εμφιάλωση και εμπορία βιολογικής  τσικουδιάς Κρήτης, λικέρ, ρακόμελου κ.τ.λ., που είναι η μοναδική επιχείρηση στο είδος της στη δυτική Κρήτη.

Ο κ. Ζουμπεράκης είναι κατηγορηματικός στην άποψή του: «Ο τόπος θα βγει  από την κρίση από την παραγωγή. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και έχουμε τόσα προϊόντα να παράγουμε που μπορούμε να φτάσουμε σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, όμως, το Κράτος αντί να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προκαλούν ανάπτυξη, με το γραφειοκρατικό  σύστημα  που διαθέτει  μπαίνει φραγμός. Η γραφειοκρατία στη χώρα μας είναι θανατηφόρα, χάνονται έσοδα για το Κράτος και ημέρες εργασίας…»

ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι  επιχειρήσεις της οικογένειας Ζουμπεράκη στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτήρια 1,5 στρέμματος, διαθέτουν πλήρη και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να παράγονται και να διατίθενται στην αγορά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Θα μπορούσαν αυτές οι αγροτικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες-πιλότος για την πραγματική ανάπτυξη και αναγέννηση της κρητικής γης που εγκαταλείφθηκε και ρημάζει.

Τα προϊόντα των οινοποιητικών επιχειρήσεων Ζουμπεράκη εξάγονται ήδη στις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Κύπρου ενώ  τις προσεχείς μέρες θα σταλούν δείγματα των προϊόντων σε Αμερική και Καναδά.

MadeinCreta


-->
Νεότερη Παλαιότερη