O Μάξιμος Χαρακόπουλος με τους Πτυχιούχους Τεχνολόγους Γεωπόνους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων.
Kατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν θέματα που αφορούν στην ενεργότερη συμμετοχή τους στη διαδικασία διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν, κυρίως στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Επίσης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη κατάργηση του τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων (πρώην Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων) του ΤΕΙ Λάρισας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το τμήμα αυτό είναι μοναδικό στην Ελληνική επικράτεια και μπορεί να συνεισφέρει αποφασιστικά στην εφαρμογή καινοτομιών στην αγροτική παραγωγή, πράγμα που τόσο χρειάζεται στις μέρες μας η χώρα». 
 Ο Αναπληρωτής Υπουργός από τη μεριά του, ανέφερε πως θεωρεί τους τεχνολόγους γεωπόνους πολύτιμους συνεργάτες, υπολογίζει στην εμπειρία τους και αναμένει τις προτάσεις τους, ιδιαίτερα τώρα που η δύσκολη πραγματικότητα επιτάσσει τη συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους των τεχνολόγων γεωπόνων ήταν ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος της Θεσσαλίας κ. Αντώνης Ρούτσας καθώς και ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Τσιάρας.


-->
Νεότερη Παλαιότερη