Η "κουκλίτσα" ΕΛΛΗ Τ ... και η στήριξη!

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα έφευγα με το ημερήσιο ΕΛΛΗ - Τ για Ρέθυμνο. Αυτό προτίμησα παρά τις αντιρρήσεις φίλων, μόνο και μόνο για να στηρίξω το νομό, που θεωρώ ότι πρέπει να έχει τη δική του γραμμή. Έτσι και αλλιώς μισή Ρεθυμνιώτισα είμαι από μαμά. Από μπαμπά πόντια,για όσους αναρωτιούνται. Λίγο πριν ξεκινήσει το πλοίο, στο κατάστρωμα άκουγα τις συνομιλίες Κρητικών και μάλιστα μια ηλικιωμένη που θαύμαζε το καράβι έλεγε συγκινημένη "τι κουκλίτσα" είναι, πρέπει να το στηρίξουμε, να'χουμε τη γραμμή μας, το καράβι μας. 
Κι οι φορτηγατζήδες, αυτοί πρώτοι πρέπει να το σιγοντάρουν. Να πηγαίνουν Ρέθυμνο με το δικό μας καράβι. Εγώ, βλέποντάς το, κάτι μου' ρθε. Θέλω να σας πω ότι ταξιδεύω από πάρα πολύ μικρή. Να φανταστείτε στην Ικαρία πήγαινα με το πλοίο "Καραισκάκης" για όσους λέει κάτι. Καλά για το "Δημητρούλα" το'χω χορτάσει. Αυτό το ΕΛΛΗ δεν ανήκε σε καμία άλλη κατηγορία. Για τους υποψιασμένους ταξιδιώτες φάνταζε ένα καράβι που λες και θα μετέφερε ακόμα και "λαθρομετανάστες". Καμία σχέση με πλοία γραμμής έστω και αργοκίνητα - λόγω οικονομίας στα καύσιμα - αλλά καθαρά και οργανωμένα. Μετά από μισή ώρα ακούσαμε το "επιστρέφουμε πίσω λόγω μηχανικής βλάβης". 
Ο φίλος μου μου έδειξε αργότερα τις φωτογραφίες. Δεν έφευγε από την προβλήτα, είχε την διαίσθηση ότι το πλοίο δε θα έφτανε ποτέ στον προορισμό του. Όμως δεν προβληματίστηκα, έχω συνηθίσει τις αναποδιές και δεν ταλαιπωρούμαι. Εγώ. Γιατί όλοι οι επιβάτες κατά την επιστροφή στριμώχτηκαν στο λογιστήριο για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Πραγματικά ένιωσα άσχημα. Είδα ανθρώπους όπως και την ηλικιωμένη που υποστήριζε ότι πρέπει να στηρίξουμε οικονομικά όλοι την εταιρεία, να ζητά επιμόνως πίσω την αξία των εισιτηρίων και να φωνάζει. Αν θυμάμαι καλά 28 ευρώ κόστιζε με έκπτωση. "Μα καλά εσείς λέγατε να στηρίξουμε την εταιρεία", της είπα. "Τι σας έπιασε τώρα; Χαρίστε τα λοιπόν τα εισιτήρια, τι στριμώχνεστε και ζητάτε πίσω τα λεφτά. Εάν θέλετε να προσφέρετε αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Στο πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισε η εταιρεία, βρίζετε;" 
 Και όμως, οι άνθρωποι που υπερασπίζονταν την τοπική γραμμή, μεταλλάχτηκαν με μιας και απαιτούσαν πίσω τα χρήματά τους. Και το τελευταίο ευρώ. Και μάλιστα όσοι ταξίδεψαν το βράδυ με την ΑΝΕΚ,ζητουσαν από το ΚΤΕΛ να τους μεταφέρει τσάμπα στο Ρέθυμνο από τα Χανιά. Ε,όχι και έτσι σκέφτηκα. Παρ'όλα αυτά πιστεύω ότι το ΕΛΛΗ δεν είναι κατάλληλο για το Ρέθυμνο και τον κόσμο του, αξίζει κάτι πιο καινούριο πιο μεγάλο. Οι φωτογραφίες είναι κατά τον απόπλου. Δε νομίζω να τις έχετε δει. Αξίζει για όσους έχουν ρίξει λεφτά σ αυτό το καράβι... 

 MadeinCreta




-->
Νεότερη Παλαιότερη