Πρότυπα ανάπτυξης το Οροπέδιο Λασιθίου και οι Πρέσπες ... από τον ΟΟΣΑ

Μία από τις δύο περιοχές που επελέγησαν στην Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ για την εκπόνηση μελετών ολοκληρωμένης ανάπτυξης είναι το Οροπέδιο Λασιθίου, χάρη στην παρέμβαση του περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη, που με τη συνεργασία του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, Γ.Μηλιαρά και, προφανώς, την καταλυτική συμβολή της πρέσβειρας της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Τ.Μπιρμπίλη.

Ο ΟΟΣΑ "εστιάζει" στο Οροπέδιο Λασιθίου και τις Πρέσπες, δύο περιοχές που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά ως μειονεκτικές περιοχές και πρόκειται να εκπονήσει μελέτες ανάπτυξης, ώστε οι περιοχές αυτές να αποτελέσουν πρότυπα ανάπτυξης και για άλλες περιοχές που παρουσιάζουν όμοια χαρακτηριστικά.

Ήδη, Περιφέρεια, δήμος και ΟΟΣΑ βρίσκονται σε συζητήσεις ενόψει της υπογραφής των τριμερών προγραμματικών συμβάσεων, ενώ την ευτυχή αυτή εξέλιξη αναμένεται να παρουσιάσει ο Στ.Αρναουτάκης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται, σήμερα στις 15.00, στο δ.δ. Τζερμιάδων.

Το Cretalive επικοινώνησε με το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γ.Μηλιαρά, ο οποίος τόνισε: "Εμείς είμαστε θερμοί. Ο κ.Αρναουτάκης μας βοήθησε πολύ. Όμως δε θέλουμε μόνο μια μελέτη και ευχολόγια, αλλά αυτό που κάνει ο ΟΟΣΑ, δηλαδή ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και τρόπους εφαρμογής".


Cretalive




Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη