Επίσκεψη Άγγλων Τουριστικών Πρακτόρων στο Δήμο Καρπενησίου

Επίσκεψη Άγγλων Τουριστικών Πρακτόρων στο Δήμο Καρπενησίου
Στο Δήμο Καρπενησίου θα βρεθούν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 έως και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 έξι άγγλοι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Μεγάλης Βρετανίας.
Η επίσκεψη των πρακτόρων αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής του Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη στο World Travel Market, τη σημαντικότερη διεθνή διοργάνωση στον τομέα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις αρχές Νοεμβρίου.

Εξασφαλίζοντας την πολύτιμη συνεργασία του Γραφείου του ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, ο Δήμος Καρπενησίου κατάφερε να οργανώσει ένα familiarization trip, όπως αποκαλείται στη βιομηχανία του τουρισμού, ένα δηλαδή ταξίδι εξοικείωσης με τις περιοχές του Δήμου Καρπενησίου, το φυσικό του περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στον τόπο μας.

Ένα τέτοιο ταξίδι διοργανώνεται για πρώτη φορά όχι μόνο στο Καρπενήσι αλλά γενικότερα στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι τώρα αντίστοιχες επισκέψεις διοργανώνονταν μόνο για τα μεγάλα Ελληνικά νησιά.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών στο Δήμο Καρπενησίου έχει διαμορφωθεί με τη συνεργασία και τη βοήθεια ντόπιων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Οι πράκτορες που θα επισκεφτούν το Καρπενήσι είναι:

Η κ. Helen Nelson, διευθύντρια του Ramblers Holidays που αποτελεί το κορυφαίο πρακτορείο στον περιπατητικό τουρισμό.

Ο κ. Αlexis Noel Josephidis, διευθυντής ανάπτυξης του Sunvil Holidays, γραφείου με μεγάλη παράδοση στον εναλλακτικό τουρισμό.

Ο κ. Timothy Smart και η κ. Aphrodite Smart, διευθυντής και διευθύντρια του Houses of Pelion που εξειδικεύεται στους παραδοσιακούς οικισμούς και τον περιπατητικό τουρισμό.

H κ. Hetty Schuppert από το S-Cape /HF Holidays, πρακτορείο που δίνει έμφαση στους παραδοσιακούς οικισμούς, τον περιπατητικό τουρισμό και τον οικογενειακό τουρισμό υπαίθρου.

H κ. Amanda Borrows, υπεύθυνη προγράμματος στο Green Tours, με εξειδίκευση στα προγράμματα φυσικής ζωής στην ύπαιθρο.

Τους πράκτορες θα συνοδεύει η κ. Κυριακή Μπουλασίδου, Προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: «Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, ο Δήμος Καρπενησίου συνεχίζει να προσπαθεί δίνοντας έμφαση στον τουρισμό που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της περιοχής μας και έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης του τόπου μας. Εξασφαλίζοντας τη συνεργασία του Γραφείου του ΕΟΤ στη Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία αλλά και τη βοήθεια πολλών ντόπιων επιχειρήσεων, ο Δήμος Καρπενησίου κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στην αγορά της Αγγλίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί για εμάς μεγάλη επιτυχία, μιας και για πρώτη φορά διοργανώνεται στην ορεινή Ελλάδα μια τέτοιου είδους επίσκεψη ξένων τουριστικών πρακτόρων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλους τους ανθρώπους που με τις υπηρεσίες τους θα μας βοηθήσουν να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο του Δήμου Καρπενησίου».



Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη