Ο Ξενώνας "Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού" στην Αμφίκλεια

Πρόκειται για ένα πανέμορφο πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα στην Αμφίκλεια, πρόσφατα ανακαινισμένο με μεράκι και γούστο. Προσφέρει άνετη φιλοξενία γαι τους επισκέπτες που αγαπούν το βουνού, και θάλουν να περάσουν ωραία σε ένα πολυτελές, φιλικό και ζεστό περιβάλλον. Βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ενώ απέχει μόλις 165χλμ. από την Αθήνα.

Διαμονή
Το Αρχοντικό διαθέτει 8 δωμάτια, με χρώματα εμπνευσμένα από τα άνθη της περιοχής και μοναδικά έπιπλα. Τα δωμάτια είναι άνετα και διαθέτουν κλιματισμό, γραμμή ίντερνετ, τηλεόραση, ενώ ορισμένα έχουν CD player και μίνι μπαρ. Στη σοφίτα υπάρχουν 2 δωμάτια με υδρομασάζ, ενώ υπάρχουν και 2 δίχωρες σουίτες στο ισόγειο με τζάκι και ψυγείο, είναι ιδανικά διαμορφωμένες για τετραμελής οικογένειες.
Στο καθιστικό κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο, τα γήινα χρώματα αλλά και το μεγάλο τζάκι που καίει ασταμάτητα. Θα ξεκουραστείτε εδώ δοκιμάζοντας ένα σπιτικό ποτό, γλυκά, αλλά και χωριάτικη πίττα.

Η Αμφίκλεια
Είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό σε μια περιοχή που προσφέρεται για περιπάτους και κάθε λογής ορεινά σπορ. Θα χαρείτε τη μυρωδιά του βουνού, τον φρέσκο αέρα, θα δροσιστείτε με το νερό της πηγής

Το παλαιό Αρχοντικό του 19ου αιώνα
Ένα παλιό αλλά πολύ όμορφο κτίσμα του τέλους του 19ου αιώνα, μαζί με πολύ μεράκι για επικοινωνία και φιλοξενία ήταν οι αφορμές για να δημιουργηθεί ο ξενώνας μας. Μετά από μια σοβαρή ανασκευή, με στόχο να εξασφαλιστούν όλες οι ανέσεις, αλλά και με σεβασμό στην ιστορία του παλαιού αρχοντικού, ώστε να μην αλλοιωθούν το ύφος, το χρώμα και η αίγλη του, ολοκληρώθηκε το όραμά μας για ένα χώρο φιλόξενο και φιλικό. Οι κατασκευές του περιβάλλοντος χώρου, όπως και η παραδοσιακή κεντρική είσοδος, η πέτρινη βρύση και οι φράχτες, δίνουν το ύφος της περιοχής και συνδέουν το κτίριο με την ιστορία του τόπου.

Λεπτομέρεια της παλιάς κατασκευής
Διατηρώντας τη βασική δομή του κτιρίου και αξιοποιώντας την υψηλή σοφίτα, δημιουργήθηκαν οκτώ χώροι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Στο τελευταίο συνέβαλαν και η επιλογή χρωμάτων και επίπλων, ώστε ο κάθε χώρος να έχει το δικό του ύφος και στυλ. Η επιβλητική κεντρική εξωτερική σκάλα παρέμεινε και αναδείχθηκε με τη δημιουργία ενός μεγαλοπρεπούς πλατύσκαλου. Οι βοηθητικοί χώροι εκτός του κυρίως κτίσματος, προσφέρθηκαν για τη δημιουργία των χώρων υποδοχής καθιστικού και φαγητού. Το μεγάλο τζάκι αναμμένο όλη τη χειμερινή περίοδο, είναι ο χώρος συγκέντρωσης για επιτραπέζια παιχνίδια, κουβέντα και καλό τοπικό κρασί.




Πηγές- πληροφορίες: www.xenonasdadi.gr & agro.in.gr



Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη