Το κάστρο Λαμίας, το αρχαιολογικό μουσείο Αταλάντης και η ακρόπολη της Πρόερνας στο φως του φεγγαριού!

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ, ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά, θα κρατήσει και φέτος ανοικτούς επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου με παράλληλη διοργάνωση, σε ορισμένους από αυτούς, πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς . Το Σάββατο 13 Αυγούστου, περισσότεροι από 75 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοικτά, από 7.00 μ.μ. έως 01.00 π.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προκειμένου οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας, να βιώσουν την μυσταγωγία των μνημείων κάτω από το φως του φεγγαριού. H IΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει για μια ακόμα φορά στη διοργάνωση με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Αρχαιολογικό Μουσείο και Κάστρο Λαμίας:

Ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας και περιήγηση στο χώρο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης:

Ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας από 7.30 έως 9.00 μ.μ.
Προβολή διαφανειών από το έργο της Εφορείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Λοκρίδας
Μουσική εκδήλωση και απαγγελία ποιημάτων στον αύλειο χώρο του Μουσείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αταλάντης. Ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Ακρόπολη Πρόερνας, Νέο Μοναστήρι:

Ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας από 8.00 έως 9.00 μ.μ.
Προβολή διαφανειών από το έργο της Εφορείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη - ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης Πρόερνας.
Μουσική εκδήλωση «Ποίηση και έντεχνο ελληνικό τραγούδι», από το καλλιτεχνικό σχήμα ΕΣΤΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΡΙΝΕώΣ. Θα τραγουδήσουν η Χριστίνα Μαραγκόζη και ο Πέτρος Δουρδουμπάκης και θα απαγγείλει ποιήματα η Μαρία Γώγου. Η σκηνοθεσία και οι επιλογές είναι του Ιωάννη Τράντα. Ώρα έναρξης 9 μ.μ..

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Μαρία – Φωτεινή Παπακωνσταντίνου

Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Πηγή:  http://www.lamiatimes.gr/









Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη